• Prihlásenie žiakov a cudzích stravníkov na stravovanie v ŠJ
          • Prihlásenie žiakov a cudzích stravníkov na stravovanie v ŠJ

          • Vedúca ŠJ, p. Monika Hanusová oznamuje rodičom žiakov a cudzím stravníkom, že prihlásenie na odber stravy v školskom roku 2022/2023 je potrebné urobiť telefonicky u vedúcej ŠJ na telefónnom čísle 0911 295 750. Dňa 5.9.2022 ŠJ nebude v prevádzke. Obedy sa budú vydávať od 6.9.2022 len prihláseným stravníkom.

        • OŽAZ - Účelové cvičenie zamerané na ochranu života a zdravia (5. - 9. roč.)
          • OŽAZ - Účelové cvičenie zamerané na ochranu života a zdravia (5. - 9. roč.)

          • Streda, 6. 7. 2022

            Posledný školský týždeň školského roka 2021/22 sa celý niesol v znamení slnečných lúčov a letných hodnôt na vonkajších teplomeroch. Práve preto bol tento týždeň ako stvorený na každoročnú školskú akciu OŽaZ. Vyhriate triedy sme nechali prázdne a vybrali sme sa čerpať energiu na čerstvý vzduch a vitamín D zo zdravého slniečka.

            Pekné a tiché prostredie pri lesíku na lúke na Tanečnom kole nám ponúklo miesto na plnenie úloh účelového cvičenia. Žiaci, rozdelení podľa tried, plnili úlohy na jednotlivých stanovištiach a zbierali body.

            Bol to užitočne  strávený čas, plný smiechu, hier a zážitkov.

        • Úspech našej žiačky v súťaži S nosom v knihe
          • Úspech našej žiačky v súťaži S nosom v knihe

          • piatok, 1. 7. 2022

            Naša žiačka Aďka Ďanovská z 9. A sa zúčastnila literárnej súťaže s názvom S nosom v knihe, ktorú organizoval odbor Mladej Matice v Turčianskych Tepliciach. Aďka získala krásne 3. miesto vo svojej kategórii s úvahou na tému Čo je mier?

            Jej úvaha:
             

            Čo je mier?

            Pre každého znamená slovo mier niečo iné. Pre niektorých je to iba slovo. No povedali by to aj matky, otcovia a rodiny miliárd ľudí padnutých v boji za slobodu a mier?

            Prečo vo svete nevládne mier? Jednoduchá odpoveď. Pretože sme ochotní žiť svoj život v takzvanej bubline a nezaujímať sa o ľudí, ktorí umierajú hladom. Ľudí, ktorí sa strachujú o životy svojich blízkych, keď zažívajú vojnu. Ľudí, ktorí dokážu ublížiť človeku, pretože je inej rasy alebo vyznáva iné náboženstvo. Nevnímame nič, pokým sa nás to netýka. Predstavme si ľudí, ktorí sa obávajú vyjsť z domu, ísť si nakúpiť základné veci pre život, pretože im doslova pod nohami vybuchujú bomby a bombardujú im mesto, kde vyrastali a kde teraz vyrastajú aj ich deti.

            Akú cenu má mier? Asi každý by odpovedal že, má cenu zlata. Ja si to nemyslím. Pre mňa má mier nevyčísliteľnú hodnotu. Veď žiť v mieri a pokoji chce každý. Len tak sa pozerať na krásnu modrú oblohu, kde nie je ani mráčika, kde vtáky spievajú nádherné piesne. Život, kde sa môžeš vybrať do každého kúta sveta a každý si je tam rovný. Človek, ktorý má viac peňazí sa nepovyšuje nad chudobnými, deti so značkovým oblečením sa zase nesmejú deťom, ktoré na to nemajú financie, pretože majú troch bratov a ich otec ťažko pracuje na stavbe, aby uživil  svoje deti a manželku.

            Jednoducho život bez mieru by nemal existovať. Predstavte si to, kráčate po chodníku a ničoho sa nebojíte, pretože je na zemi mier a pokoj. Ľudia sa usmievajú a ničoho sa neboja. Každý by sme mali rešpektovať názory, rasu, náboženstvo druhých ľudí a presne takto vzniká mier a pokoj na zemi.

            Andrea Ďanovská, 9. A

             

        • Školský výlet v Banskej Štiavnici
          • Školský výlet v Banskej Štiavnici

          • Piatok 24. 6. 2022

            Ako nám ubúdalo školských povinností, mohli sme aj s našimi pani učiteľkami vyraziť po ťažkej corona dobe na dlhoočakávaný výlet. Do hlbín dejín sme sa vnorili návštevou Nového zámku v Banskej Štiavnici. Potom sa z nás na chvíľku stali baníci, keď sme fárali do štôlne Bartolomej v Banskom múzeu  v prírode. Po náročnom dni sme si oddýchli, trocha sa schladili a občerstvili pri Počúvadle.

        • MDD
          • MDD

          • Na svete je veľa detí 

            a na všetky slnko svieti,

            a každé si v srdci želá,

            aby slnka bolo veľa.

            Našim deťom želáme čo najviac slniečka. 

            Fotogaléria

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • Úspešní riešitelia:

            1. ročník: Marek Janko, Tobias Vríčan, Marek Kováčik, Tamara Máša Mrenková, Nina Hrúzová,

            Michaela Fóbelová, Bibiana Grígerová, Tereza Látková

            2. ročník: Laura Zelienková, Viktória Kuzmanová, Sabina Hromadová, Martin Dírer, Patrik Hanula

            3. ročník: Viktória Kotvasová, Pavol Stredák, Lukáš Lichner

            Gratulujeme! 

            Fotogaléria https://zsslpravno.edupage.org/album/#photos:album:349

             

        • Literárno-dejepisná exkurzia
          • Literárno-dejepisná exkurzia

          • Dňa 31. 5. 2022 sme s ôsmakmi a deviatakmi navštívili Literárne múzeum v Martine. Pani lektorka v múzeu nás previedla históriou Matice slovenskej a vypočuli sme si aj nejaké zaujímavosti o našich významných spisovateľoch. Žiaci si veľa informácií pamätali aj z hodín literatúry a dejepisu. Počas prehliadky mali možnosť vidieť kópie vzácnych listín, ručne písaných a ilustrovaných kníh, ale aj kópiu prvej kníhtlačiarne. Po návšteve múzea sme sa prešli mestom a pani učiteľka Bednárová nám porozprávala o najvýznamnejších historických pamiatkach mesta. Navštívili sme aj Memorandové námestie, kde na nachádza budova jedného z prvých troch slovenských gymnázií. Na námestí si žiaci pochutili na zmrzline a na krátky čas sme nakukli do OC Galéria. Prežili sme pekný, slnečný deň plný nových poznatkov a zážitkov.

            Fotogaléria

        • Tretiaci a štvrtáci na exkurzii v Martine
          • Tretiaci a štvrtáci na exkurzii v Martine

          • Milujeme zvieratká, mačičky a psíkovia sú naši kamaráti. Aj kocúrikovia. Za jedným kocúrom sme sa spoločne, tretiaci a štvrtáci, vybrali do Martina. Bol ukrytý v Turčianskej galérii. A nebol to hocijaký kocúr, ale ateliér Kocúr! Na chvíľu sa z nás stali umelci - grafici. Ako sa nám darilo, môžete vidieť vo fotogalérii.
            Dážď nás neodradil a pokračovali sme za ďalšími zvieratkami do Múzea Andreja Kmeťa. Tam na nás čakalo prekvapenie, starý známy Janko Cíger, samozvaný profesor hraškológie z Úradu prezidenta Janka Hraška v Rozprávkovej republike. Po zábavnom rozprávaní sme si stihli poprezerať nielen živočíchy ale aj rastlinky, minerály... Tešíme sa na ďalší výlet za poznaním.

            Fotogaléria

        • Zápis budúcich prváčikov
          • Zápis budúcich prváčikov

          • ČLOVEK JE SPRVU MALIČKÝ 

            A VOLAJÚ HO DIEŤATKO.

            TAK MU JE DOBRE, PRESLADKO,

            ŽE BY CHCEL ZOSTAŤ NAVŽDYCKY 

            V NÁRUČÍ SVOJEJ MAMIČKY.

            DIEŤATKO RASTIE NA DIEŤA.

            UŽ NENOSIA HO V NÁRUČÍ.

            SAMO SA PÚŠŤA DO SVETA 

            OKOLO DOMU NA SKUSY,

            LEN ČO SA CHODIŤ NAUČÍ.

            NO ZOSTANE VŽDYCKY TAK,

            LEN RAZ RÁNO V JESENI

            VŠETKO SA ZASA PREMENÍ

            KEĎ STANE V ŠKOLSKEJ PREDSIENI

            UŽ AKO ŽIAČKA A ČI ŽIAK.

                                               Ján Kostra

        • Deň Zeme - 2022
          • Deň Zeme - 2022

          • Piatok 22. apríla 2022

            Vážení rodičia a milí žiaci,

            22.apríl je už od roku 1970 vyhlásený za Svetový deň Zeme. V tento deň sa po celom svete konajú aktivity zamerané v prospech našej planéty. Celá spoločnosť si v tento deň viac ako po iné pripomína, ako chrániť a udržať si našu planétu zdravú nielen pre nás, ale i pre ďalšie generácie.

            Žiaci našej školy už dávno považujú za samozrejmé správne separovať odpad a na hodinách spolu s vyučujúcimi realizujú pravidelne zaujímavé environmentálne aktivity. Dnešný deň Zeme sme sa rozhodli vyčistiť areál základnej školy a upraviť atletickú dráhu a doskočisko.

            Všetkým žiakom, ktorí ochotne priložili ruku k dielu pri príležitosti „Dňa Zeme 2022“ patrí veľké poďakovanie za dobrú prácu nielen pre pre našu školičku, ale aj ...

        • Matematická olympiáda - okr. kolo v TR
          • Matematická olympiáda - okr. kolo v TR

          • Štvrtok 21. apríla 2022

            Vážení rodičia a milí žiaci,

            dňa 12.4. 2022 sa v Turčianskych Tepliciach uskutočnilo okresné kolo v matematickej olympiády v kategórii Z-8. Našu školu v tejto náročnej predmetovej olympiáde reprezentovala žiačka 8.A – Alexandra Brngalová. Saška vďaka svojej svedomitej a zodpovednej príprave a talentu získala vynikajúce 1. miesto.

            Srdečne blahoželáme a v postupovom krajskom kole matematickej olympiády jej držíme palce a prajeme veľa nápadov a tvorivosti pri riešení mimoriadne náročných matematických úloh :)

        • Požiar rodinného domu žiačky ZŠ
          • Požiar rodinného domu žiačky ZŠ

          • Streda 20. apríla 2022

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            dňa 13. 4. 2022 zasiahlo rodinu našej žiačky 4. ročníka Anetky Obuchovej nešťastie - stratili pri požiari svoj príbytok. Aj keď väčšinu vecí zachránili, budú potrebovať financie na opravu múrov, strechy a iných prác, aby sa znovu mohli nasťahovať. A v dnešnej dobe sú to nemalé peniaze. Preto Vás chceme touto cestou poprosiť o pomoc pre nich. Už teraz sa dokázalo spojiť nemalé množstvo ľudí, ktorí im pomáhajú či už finančne alebo im podali pomocnú ruku pri odpratávaní trosiek. Prikladáme číslo transparentného účtu a ďakujeme všetkým ochotným ľuďom za prejavenú ochotu pomôcť.

            Transparentný účet - Pomoc rodine Obuchovej - SK4409000000005189775661

        • Vajanského Martin - regionálne kolo
          • Vajanského Martin - regionálne kolo

          • Piatok 8. apríla 2022

            Vážení rodičia a milí žiaci,

            dňa 5. a 6. apríla sa v Turčianskej knižnici v Martine konalo regionálne kolo recitačnej súťaže Vajanského Martin. Našu školu reprezentovalo 6 šikovných žiakov. Traja z nich boli úspešní a umiestnili sa na popredných priečkach.

            • Nela Erteľová, 4.A - 1. miesto v prednese prózy (1. kategória)
            • Richard Brngal, 6.A - 3. miesto v prednese prózy (2. kategória)
            • Sofia Lichnerová, 9.A - 2. miesto v prednese prózy (3. kategória)

            Nelka bude našu školu reprezentovať na krajskom kole. Držíme palce! Výhercom srdečne blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme.

        • Noc s Andersenom
          • Noc s Andersenom

          • V piatok našich najmenších začaroval sám Andersen na rozprávkové bytosti. Škola sa premenila na jednu veľkú rozprávku. Mohli ste tam stretnúť krásne princezné, nezbedných čertov, veselých mimoňov, silných bojovníkov, milé zvieratá, čarodejníkov a iné postavy. Každá postava sa nám predstavila z akej rozprávky prišla a prezradila nám niečo o sebe. Potom sa rozprávkové bytosti presunuli do svojich tried, kde plnili rôzne úlohy. Okrem čítania a ilustrovania svojej obľúbenej rozprávky šifrovali správu pre spolužiaka tajným písmom. Potom pomáhali  nápovedami spolužiakovi, ktorý mal prilepený  lístok s rozprávkovou bytosťou na čele uhádnuť  aká postava je. Staršie deti sa otestovali v kvíze o rozprávkach.  Aj keď dopoludnie bolo krátke, určite sme sa všetci zabavili a niečo nové naučili. 
            Fotogaléria

          • Noc s Andersenom - pre 1. - 4. ročník

          • Noc s Andersenom na Slovensku

             17. ročník medzinárodného podujatia na podporu čítania.

            Pozývame Ťa na stretnutie rozprávkových bytostí v našej škole.

            A čo Ťa čaká?

            Budeme si čítať rozprávky a kúzelné príbehy, plniť rôzne úlohy, ale hlavne zažijeme spolu kopec zábavy.

            Tak neváhaj a príď. Tešíme sa na Teba. 

             

             

          • HODINA ZEME 2022

          • Zapoj sa aj ty !  

            Symbolickým  zhasnutím vyjadríš solidaritu a volanie po bezpečnej, spravodlivej a udržateľnej budúcnosti pre všetkých.

            Podujatie každoročne spája mestá, firmy i jednotlivcov vo viac ako 190 krajinách sveta.

            Symbolickým zhasnutím spoločne upriamujú pozornosť na environmentálne hrozby, ktorým čelí naša planéta.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Srdečne pozývame všetkých budúcich prvákov a ich rodičov na slávnostný zápis do 1. ročníka, ktorý sa uskutoční 13. apríla 2022 od 14:00 - 16:00 hodiny. 

            Je potrebné si priniesť:

            • rodný list dieťaťa, 
            • prihlášku na plnenie školskej dochádzky (prihláška je k dispozícii po kliknutí na nasledujúci odkaz  Prihláška alebo v materskej škole. Je nutné vyplniť údaje o oboch zákonných zástupcoch  a prihlášku podpísať oboma zákonnými zástupcami),
            • občianske preukazy oboch zákonných zástupcov,
            • 15 € na sadu pracovných a školských zošitov,
            • v prípade zápisu dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami je nutné k žiadosti zákonných zástupcov doložiť písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie.

             

            Tešíme sa na Vás.